Jídelníčky naleznete k objednání na: www.sixfitness.cz

Recepty z naší Aplikace

SixFitness - Aplikace s recepty

300+
receptů v aplikaci

Recepty pravidelně dohráváme do SixFitness aplikace, která slouží jako jedna velká databáze všech našich receptů.

Přístup do aplikace klient získá po zahájení spolupráce s námi. Krom receptů v ní klienti naleznou také různé tipy, rady, slevy a výhody, které můžou čerpat.

Turbo pomerančové muffiny

Potřebujeme:

  • 130 g plátků mandlí
  • 5 vyšlehaných bílků
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky pomerančové kůry

Postup:

1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. Přidáme k němu plátky mandlí, med a pomerančovou kůru. Pořádně promícháme.

3. Vzniklé těsto dáme do papírových košíčků na muffiny, posypeme dalšími plátky mandlí a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů 12 minut.

4. Před podáváním necháme vychladit.

Karbanátky ze sójového masa

Potřebujeme:

  • 1 balení mletého sójového masa
  • 3 hrsti jemných ovesných vloček bez lepku
  • 1 vejce
  • 100 ml sójového mléka
  • sůl a pepř
  • špetka chilli
  • 1 menší nastrouhaná cuketa
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup:

1. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme karbanátky, které si vyskládáme na pečící papír.

2. Pečeme 25 - 30 minut na 200 stupňů.

3. Podáváme s bramborami, nebo s bramborovou kaší a zeleninou.

Tip: Pro zpestření chuti přidejte do směsi stroužek česneku.

Turbo Cottage houstičky

Potřebujeme:

  • 250 g špaldové hladké mouky
  • 2 kelímky Cottage (2 x 140 g)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 150 ml vody
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • semínka na posypání

Postup:

1. Všechny suroviny smícháme v míse a vypracujeme tužší těsto.

2. Vysteleme plech pečícím papírem a polévkovou lžící z těsta uděláme 10 kopečků.

3. Posypeme oblíbenými semínky (slunečnicová/dýňová/lněná..)

4. Pečeme na 180 stupňů 20 až 25 minut.

Houstičky můžeme používat jako pečivo, hodí se k pomazánkám, nebo jen obložené šunkou a sýrem.

Tip: Do těsta můžeme vmíchat i sušený česnek, nebo oblíbené sušené bylinky.

Turbo štrůdl

Na těsto potřebujeme:

  • 200 g ovesných vloček namletých na mouku
  • 4 lžíce medu
  • 15 lžic vody
  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce

Na náplň potřebujeme:

  • 1 jablko
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst lískových ořechů
  • 1 hrst hrozinek

Na potření:

  • 1 žloutek

Postup:

1. Nejprve si připravíme náplň.

2. Jablko nastrouháme, přidáme skořici, hrozinky a najemno nasekané ořechy.

3. V jiné míse si smícháme vločky, med, vodu a tvaroh.

4. Vznikne nám lepivé těsto, které si rozdělíme zhruba na polovinu. První polovinu rozetřeme pomocí namočených rukou do tenkého obdélníku na pečící papír.

5. Doprostřed rozprostřeme připravenou náplň.

6. Za pomocí namočených rukou směs přikryjeme druhou polovinou těsta.

7. Na závěr potřeme rozmíchaným žloutkem a dáme péct.

8. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Plněné fit koblížky

Potřebujeme:

  • 80 g namletých ovesných vloček na mouku
  • 1/2 hrnku polotučného mléka
  • 30 g vanilkového proteinu od MyProtein
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečení

Náplň:

  • SixFitness hazelnut butter

Postup:

1. Všechny suroviny smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu na muffiny.

2. Pečeme na 180 stupňů/20 minut.

3. Po upečení koblihy opatrně zmáčkneme vidličkou, aby byly hezky placaté.

4. Pomocí plastové jednorázové stříkačky vmáčkneme do každého koblížku ze tří stran naše hazelnut butter (ze shora a ze stran, ať je máslo v celém koblížku).

5. Na závěr koblížky obalíme ve skořicovém cukru. Recept vyjde zhruba na 10 koblížků.

Kuřecí stripsy

Potřebujeme:

  • 1 velká batáta
  • 300 g kuřecí BIO maso
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli a pepře
  • špetka koření na gyros

Postup:

1. Batátu nakrájíme na jemné plátky, poskládáme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.

2. V troubě pečeme cca 25 min. Mezitím si připravíme maso.

3. Kuřecí prsa očistíme, obalíme ve vajíčku smíchaným s kořením na gyros, s olivovým olejem, solí a pepřem.

4. Nakonec obalíme v nadrcených cornflakes.

5. Maso pečeme v troubě, cca 30 minut. Podáváme s batáty a zeleninou.

 
Vege Bolognese

Potřebujeme:

  • 2 balení mletého sójového masa
  • kukuřičné špagety
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce domácího kečupu (nebo kečupu se stévii)
  • 1 balení mozzarelly light
  • sušené oregano
  • parmezán na posypání
  • sůl a pepř
  • řepkový olej

Postup:

1. Ve slané vodě uvaříme těstoviny podle návodu.

2. Na pánev dáme rozehřát řepkový olej, přidáme česnek a nadrobno pokrájenou cibuli, chvíli orestujeme a přidáme mleté sójové maso.

3. Pořádně promícháme, osolíme, opepříme, přidáme oregano, kečup a rajčatový protlak. Stále mícháme.

4. Na závěr přidáváme nadrobno pokrájenou mozzarellu.

5. Podáváme se špagetami posypané parmezánem.

Kari s rýží

Potřebujeme:

  • 300 g kuřecí BIO maso
  • 120 g Cottage
  • 125 g mozzarella
  • rýžová mouka na zahuštění
  • 2 lžíce smetany na vaření (můžeme použít místo ní i vodu)
  • kari koření
  • sůl a pepř

Postup:

1. Kuřecí maso osolíme, opepříme, nakrájíme na kousky a na pánvi orestujeme.

2. Zalijeme trochou vody a necháme zatáhnout.

3. Vmícháme Cottage a přidáme trochu kari koření.

4. V hrníčku smícháme lžíci rýžové mouky se smetanou a maso tím zahustíme.

5. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájenou mozzarellu.

6. Podáváme s rýží.

Tip: Pro zpestření chuti můžeme do omáčky vmíchat nakrájený pórek.

Veganský nepečený dezert

Potřebujeme:

  • 1 hrnek podrcených sušenek (používám Gullón fibre)
  • 1/4 hrnku podrcených vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/3 hrnku přírodního arašídového másla bez ochucení od MyProtein, (k zakoupení ZDE)
    - slevový kód: SIXFITNESS
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 tabulka čokolády na vaření bez obsahu živočišného mléka

 

Postup:

1. V míse smícháme ořechy, kokos, arašídové máslo a nadrcené sušenky. Za stálého míchání pomalu přilíváme rostlinné mléko. Vytvoříme těsto, ne příliš měkké. V případě potřeby prohněteme rukama.

2. Těsto rovnoměrně rozprostřeme po dně misky 23 x 23 cm (použila jsem hranatou formu na pečení s odklápěcím dnem.

3. V hrnci necháme při střední teplotě v sójovém mléce (5 - 10 lžic) rozpustit čokoládu.

4. Čokoládou polijeme těsto.

5. Vychladíme a rozkrájíme na malé čtverečky.

Oreo cheesecake 80/20

 

Korpus:

  • 20 ks Oreo sušenek
  • 2 lžíce kokosového oleje

Krém:

  • 250 g polotučný tvaroh
  • 140 g bílý jogurt Skyr
  • 100 g Mascarpone
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 3 lžíce třtinového cukru

 

Postup:

1. Sušenky nadrtíme a smícháme s kokosovým olejem.

2. Těsto „natlačíme“ do kulaté formy vyložené pečícím papírem a dáme na 10 - 15 minut do předem vyhřáté trouby.

3. Všechny ostatní suroviny smícháme a nalijeme na připravený korpus.

4. Na vrch poklademe nalámané kousky sušenek a dáme vychladit do lednice minimálně na 3 hodiny.

11 položek celkem