Veganský nepečený dezert

Připravte si rychlý veganský recept, který můžete zařadit třeba ke svačině!

  veganské      
  příprava: 15 minut

Potřebujeme:

  • 1 hrnek podrcených sušenek (používám Gullón fibre)
  • 1/4 hrnku podrcených vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/3 hrnku přírodního arašídového másla
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 sáček 70% čokolády

 Postup:

  1. V míse smícháme ořechy, kokos, arašídové máslo a nadrcené sušenky. Za stálého míchání pomalu přilíváme rostlinné mléko. Vytvoříme těsto, ne příliš měkké. V případě potřeby prohněteme rukama.
  2. Těsto rovnoměrně rozprostřeme po dně misky 23 x 23 cm (použila jsem hranatou formu na pečení s odklápěcím dnem.
  3. V hrnci necháme při střední teplotě v sójovém mléce (5 - 10 lžic) rozpustit čokoládu.
  4. Čokoládou polijeme těsto.
  5. Vychladíme a rozkrájíme na malé čtverečky.

✨ Jedná se o "sváteční" pochoutku, dopřávejte si ji s mírou.
Jen tak na chuť.

Použité produkty:


Staň se našim klientem a získej přístup do naší aplikace s recepty!


Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz