Thajské kari s hovězím



Potřebujeme (cca 5 porcí):

  • 500 g mletého bio hovězího masa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • hrst baby špenátu
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 kokosové mléko
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • trocha nasekaného koriandru
  • 1/2 lžičky sol
  • 2 lžíce oleje
  • pepř
  • 1 lžička cukru
  • 1 limetka

Postup:

  1. Dejte si vařit rýži.
  2. Oloupejte česnek a nasekejte ho najemno. Z papriky odstraňte jádřinec, omyjte ji a nakrájejte na plátky.
  3. Olej rozehřejte na pánvi, přidejte mleté maso a restujte za stálého míchání cca 5 minut.
  4. Přidejte česnek, papriku a restujte další 3 minutky. Poté ochuťte solí, pepřem, cukrem s kari pastou.
  5. Směs zalijte kokosovým mlékem, vmíchejte špenát a dochuťte sojovou omáčkou. Duste cca 10 minut.
  6. Kari zakápněte šťávou z limetky.
  7. Hotovou rýži posypte koriandrem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz