
Potřebujeme (cca 5 porcí):
- 500 g mletého bio hovězího masa
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- hrst baby špenátu
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 kokosové mléko
- 2 lžíce sójové omáčky
- trocha nasekaného koriandru
- 1/2 lžičky sol
- 2 lžíce oleje
- pepř
- 1 lžička cukru
- 1 limetka
Postup:
- Dejte si vařit rýži.
- Oloupejte česnek a nasekejte ho najemno. Z papriky odstraňte jádřinec, omyjte ji a nakrájejte na plátky.
- Olej rozehřejte na pánvi, přidejte mleté maso a restujte za stálého míchání cca 5 minut.
- Přidejte česnek, papriku a restujte další 3 minutky. Poté ochuťte solí, pepřem, cukrem s kari pastou.
- Směs zalijte kokosovým mlékem, vmíchejte špenát a dochuťte sojovou omáčkou. Duste cca 10 minut.
- Kari zakápněte šťávou z limetky.
- Hotovou rýži posypte koriandrem.


