Dokonolá podzimní snídaně 🍎🥣
bezlepkové doba přípravy: do 10 minut
Potřebujeme:
- 300 ml ovesného mléka/dobré je i ovesné vanilkové
- 1 lžička skořice
- 1 jablko
- pohanková kaše
Na zdobení:
- skořice, chia semínka, jablko, třtinový cukr
Postup:
1. K mléku přidejte skořici a přiveďte k varu.
2. Jablko si nastrouhejte, přidejte k mléku a chvilku povařte.
3. Následně přidávejte postupně tolik pohankové kaše, kolik bude potřeba na zhoustnutí a vytvoření kaše. Pozor! Je dobré to vše míchat metličkou, aby se vám nic nepřipálilo.
4. Pak už jen nalijte do misky, ozdobte chia semínky, skořicí, jablky a pro ještě sladší chuť kaši posypte trochou třtinového cukru.
2. Jablko si nastrouhejte, přidejte k mléku a chvilku povařte.
3. Následně přidávejte postupně tolik pohankové kaše, kolik bude potřeba na zhoustnutí a vytvoření kaše. Pozor! Je dobré to vše míchat metličkou, aby se vám nic nepřipálilo.
4. Pak už jen nalijte do misky, ozdobte chia semínky, skořicí, jablky a pro ještě sladší chuť kaši posypte trochou třtinového cukru.