Pizza s uzenou šunkou a mozzarellou

Potřebujeme:

Na těsto:

  • 300 g špaldové hladké mouky (bezlepkovou pro verzi bez lepku)
  • 200 ml bio mléka
  • 7 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • ½ lžičky soli
  • 20 g proteinu bez příchutě (volitelné)

Na rajčatový základ:

  • 6 lžic kvalitního rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce koření na pizzu
  • 1 lžička sušeného česneku

Na ozdobu:

  • 150 g farmářské uzené krůtí šunky
  • 100 g mozzarelly
  • ½ středně velké cibule
  • 100 g kvalitního tvrdého sýra
  • čerstvé lístky bazalky

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu.
  2. Ve velké míse smícháme suroviny na těsto, pokud nepůjde těsto dobře spojit přidáme ještě trochu mouky, nebo mléka.
  3. Jakmile budeme mít těsto rukama dobře zpracované, tak ho rozválíme na pomoučené ploše do tvaru pizzy a dáme ji na plech vystlaný pečícím papírem.
  4. Připravíme si kečupovou omáčku smícháním všech ingrediencí a pizzu tím potřeme.
  5. Přidáme plátky uzené šunky, kousky mozzarelly, cibuli a dáme péct na 15 minut na 180 stupňů. (Čerstvou bazalku a strouhaný sýr si necháme na potom.)
  6. Jakmile bude 15 minut za námi, přidáme na pizzu strouhaný sýr a dáme péct ještě na 5 minut.
  7. Po upečení pizzu zdobíme čerstvou bazalkou, nakrájíme na 4 díly a můžeme podávat.
  8. Pizzu si můžete ozdobit čímkoliv, co máte rádi. Moje pizza je nejoblíbenější s mořskými plody. Rajčatový základ dělám stejný, na základ naskládám mozzarellu na plátky, 250 g mořský koktejl krátce orestuji na trošce oleje a česneku, naskládám mozzarellu, dám péct na 15 minut, zasypu strouhaným sýrem a peču ještě 5 minut.

 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz