Potřebujeme:
Na těsto:
- 300 g špaldové hladké mouky (bezlepkovou pro verzi bez lepku)
- 200 ml bio mléka
- 7 g prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- ½ lžičky soli
- 20 g proteinu bez příchutě (volitelné)
Na rajčatový základ:
- 6 lžic kvalitního rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce koření na pizzu
- 1 lžička sušeného česneku
Na ozdobu:
- 150 g farmářské uzené krůtí šunky
- 100 g mozzarelly
- ½ středně velké cibule
- 100 g kvalitního tvrdého sýra
- čerstvé lístky bazalky
Postup:
- Předehřejeme si troubu.
- Ve velké míse smícháme suroviny na těsto, pokud nepůjde těsto dobře spojit přidáme ještě trochu mouky, nebo mléka.
- Jakmile budeme mít těsto rukama dobře zpracované, tak ho rozválíme na pomoučené ploše do tvaru pizzy a dáme ji na plech vystlaný pečícím papírem.
- Připravíme si kečupovou omáčku smícháním všech ingrediencí a pizzu tím potřeme.
- Přidáme plátky uzené šunky, kousky mozzarelly, cibuli a dáme péct na 15 minut na 180 stupňů. (Čerstvou bazalku a strouhaný sýr si necháme na potom.)
- Jakmile bude 15 minut za námi, přidáme na pizzu strouhaný sýr a dáme péct ještě na 5 minut.
- Po upečení pizzu zdobíme čerstvou bazalkou, nakrájíme na 4 díly a můžeme podávat.
- Pizzu si můžete ozdobit čímkoliv, co máte rádi. Moje pizza je nejoblíbenější s mořskými plody. Rajčatový základ dělám stejný, na základ naskládám mozzarellu na plátky, 250 g mořský koktejl krátce orestuji na trošce oleje a česneku, naskládám mozzarellu, dám péct na 15 minut, zasypu strouhaným sýrem a peču ještě 5 minut.