Výborný a rychlý oběd 🍝
2 min
10 min
3 porce

Postup:
- Špagety uvaříme podle návodu.
- Mezitím si na oleji osmažíme prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou šunku.
- V misce metličkou rozmícháme vejce, krémové sýry, mozzarellu, sůl a pepř.
- Opečenou šunku z pánve vyjmeme, do pánve přemístíme uvařené a propláchnuté špagety.
- Ke špagetám přidáme sýrovou směs a na mírném plameni smícháme, chvíli povaříme, posypeme nakrájenou petrželkou a můžeme servírovat.
Potřebujeme:
- oblíbené špagety
- 300 g vysokoprocentní šunky
- 200 g krémového sýru Gervais light
- 100 g nastrouhané mozzarelly
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- řepkový olej
- sůl a pepř
- petrželka
Tip
Petržel je dobrým zdrojem draslíku a také vlákniny,.
Petrželová nať obsahuje kromě draslíku dále i fosfor, vápník, kyselinu listovou, vitamín C a beta-karoten.
