Příchuť na popcorn - tvarůžky
Kód: 1320Související produkty
Detailní popis produktu
Prášek má výraznou, unikátní a pikantní příchuť. Díky svým nutričním hodnotám se tvarůžky řadí na první místo mezi sýry – plné bílkovin s minimem sacharidů a tuků. Jsou vyráběny podle tradiční české receptury ve městě Loštice. Jejich jedinečná vůně a chuť je způsobena rozkládáním bílkoviny během zrání.
Měli byste vědět:
- 100 gramů lyofilizovaného produktu se rovná 280 gramům čerstvých tvarůžků.
- Nepoužívají se geneticky modifikované suroviny.
- Jsou vyrobené i lyofilizované v České republice.
- Vyrobili je bez přidání syřidel, barev a aromatických látek.
- Obsahují plnohodnotné bílkoviny a vápník.
Jak se tvarůžky suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Dále se tvarůžky semelou na jemný prášek.
Použití: může sloužit jako posypka na domácí popcorn, nebo křupky, hodí se i do pomazánek, nebo různých omáček a krémů
Příprava domácího popcornu v hrnci:
1. Kukuřici nasypeme do hrnce s rozehřátým GHÍ máslem (nepřipaluje se) tak, aby kukuřice pokryla pouze dno.
2. Přikryjeme pokličkou a nad plamenem hrncem průběžně třeseme.
3. Během pukání hrnec neotvíráme. Jakmile budou intervaly mezi pukáním kukuřice delší než 5 vteřin, vařič vypneme a hrnec dáme stranou.
4. Aby nám posypka na popcornu krásně držela, tak hotový popcorn polijeme trochou rozehřátého másla (pro docílení lahodné máslové chuti), nebo můžeme popcorn lehce postříkat kvalitním olejem ve spreji.
5. Následně popcorn posypeme trochou tvarůžkové příchutě (pro ještě lepší chuť můžeme přidat i trochu soli) a přiklopené pokličkou v hrnci pořádně promícháme.
6. Hotovo! Můžeme podávat! :)
-------------
Složení: Olomoucké tvarůžky (tvaroh, jedlá sůl max 5,5 %, mlékařská kultura, sekvestrant uhličitan sodný, stabilizátor uhličitan vápenatý)
Skladujte do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením.
Vyrobeno v České republice.
Obsah balení: 100 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravé potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |